Zomers plezier in zicht bij LAGO Kortrijk Abdijkaai

22 juni 2024

LAGO Kortrijk Abdijkaai is weer klaar om jong en oud vanaf 22 juni een dag boordevol afkoeling en waterpret dichtbij huis te bezorgen. De 94m-lange glijbaan, springplank, fonteintjes, opblaasbare buikschuifglijbaan, wiggle bridge, ligweide, voetbal- en volleybalveld en reuzezandbank staan tiptop in orde zodat Kortrijkzanen kunnen proeven van de ultieme vakantiesfeer in een iconische setting. Waterratten kunnen daarbij elke dag het water in duiken en virtueel zwemmen tussen de haaien en tropische vissen dankzij het VR-snorkelen. Het VR-snorkelen is elke dag beschikbaar tussen 13u en 14u. Ook zeemeerminzwemmen staat weer op de planning, elke woensdag tussen 17u-18u van 10 juli t.e.m 21 augustus. 

Op de ligweide wordt er opnieuw gratis zonnecrème voorzien via de SMOTspot, een slimme dispenser waar je onder andere de temperatuur en UV-index van kan aflezen. Zo geniet je zonder zorgen van je zwemuitstap én de zon. Elk jaar opnieuw kijkt iedereen uit naar waterplezier in het zwembad aan de Abdijkaai, één van de meest vintage zwembaden van Vlaanderen.  

Nieuwe bar en aangepaste tarieven 

LAGO Kortrijk Abdijkaai verwelkomt iedereen graag tijdens het openingsweekend van 22 en 23 juni. Bezoekers maken dan ook kennis met de nieuwe Bar Paravang, waar je kan genieten van een lekker hapje en deugddoend drankje. Het zonnig terras maakt de gezinsuitstap compleet. 

LAGO heeft nog een nieuwtje om het openingsweekend af te trappen, want de sportzwemtarieven voor volwassenen en kinderen tussen 13-17 jaar worden terug aangepast vanaf 22 juni. De prijs was gestegen wegens energiecrisis, maar zal nu opnieuw dalen. De goedkopere sportzwemtarieven zullen van toepassing zijn in LAGO Kortrijk Weide, LAGO CLUB Zwevegem en LAGO Kortrijk Lagaeplein. Kortrijkzanen en Zwevegemnaars die regelmatig komen zwemmen, kunnen dankzij de 50- en 200-beurtenkaart sportzwemmen daarenboven ook genieten van deze gedaalde tarieven in LAGO Kortrijk Abdijkaai. De beide beurtenkaarten worden respectievelijk €59 en €104 goedkoper vanaf 22 juni. 

Het wordt een zalige zomer, dat is zeker! LAGO Kortrijk Abdijkaai is elke dag geopend van 12u tot 19u15Ook op de nationale feestdag (zondag 21 juli 2024) en Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart (donderdag 15 augustus 2024) zijn we open van 9u tot 19u. Een extra lange vakantie, want Abdijkaai is open tot en met zondag 8 september! 

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over