LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren eerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

1 juni 2024

Slechts twintig procent van de Vlaamse jongeren beweegt iedere dag minstens 60 minuten. Dat blijkt uit de meest recente vierjaarlijkse studie door de UGent bij 20.000 Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar oud, die vorig jaar is gepubliceerd. Door dat gebrek aan beweging en ongezonde voeding kampt 1 op de 5 jongeren (21,7 procent) met overgewicht of zijn ze obees. Als uitbater van sport – en recreatiezwembaden probeert LAGO jongeren zo veel mogelijk te motiveren om te sporten en te bewegen. Daarom organiseert de zwembadgroep samen met scoutsgroep De Boekaniers in Brugge voor het eerst het Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge.

Inspiratie bij Wipeout

De mosterd van het hindernissenparcours haalden LAGO en de scoutsjongeren bij het populaire Amerikaanse tv-programma Wipeout. Kandidaten moesten een uitdagend obstakelparcours overwinnen, door slingerende sweepers te ontwijken, te springen op grote rode ballen en enkele rake klappen van de ‘Sucker Punch’ te incasseren. In het Brugse LAGO Olympia zullen de deelnemers niet met een blauw oog naar huis gaan, maar krijgen ze wel een uitdagend hindernissenparcours op luchtkussens voorgeschoteld.

“Waar Belgische kampioenschappen standaard een serieuze bedoening zijn, met vaak gespannen zenuwen, wijkt ons BK Wiggle Bridge helemaal af van dat stramien. Natuurlijk doet iedereen, zowel kinderen, jongvolwassenen, senioren als gemixte teams, mee om te winnen. Maar de nadruk ligt hier toch vooral op plezier maken. En door fun te maken, zullen de deelnemers vanzelf hun grenzen verleggen en sporten en bewegen steeds meer omarmen. We willen scoutsgroep De Boekaniers dan ook bedanken om dit leuke concept mee uit te werken. Ondernemende jongeren juichen we alleen maar toe.” – Hans Vanpoucke, centrummanager LAGO Brugge Olympia

Tal van prijzen te winnen

De drie snelste teams en individuen, het grootste team en het team met de leukste naam vallen in de prijzen (gratis tickets voor het subtropisch zwembad). Je kan je inschrijven via de website. Het evenement gaat op zaterdag 1 juni van 13 tot 19 uur door, op zondag 2 juni van 9 tot 19 uur. De tijden worden geregistreerd en bijgehouden, waarop de winnaars op 3 juni bekend zullen worden gemaakt. Wie het Wiggle Bridge lopen onder de knie wil krijgen, kan iedere zondagnamiddag in mei komen oefenen. Dan zullen delen van het parcours in het zwembad liggen.