Benodigdheden:
- Voor de 'aarde'
- 150 gr chocolade
- 200 gr ontbijtgranen (cornflakes of ontbijtgranen naar keuze)
- snijplank met bakpapiertje rond
- Voor de 'takjes'
- 50 gr chocolade
- zoute stokjes
Smos legt het uit:
- Stap 1: Doe 150 gr chocolade in een potje en smelt de chocolade.
- Stap 2: Meng de ontbijtgranen door de chocolade.
Te weinig chocola? Doe er wat gesmolten chocolade bij.
Te weinig ontbijtgranen? Meng er gerust wat extra door. - Stap 3: Schep het mengsel in hoopjes op het bakpapier. Stop deze 30min. in de koelkast om uit te harden.
- Stap 4: Breek de zoute stokjes in kleinere stukken (op maat van jouw chocoladehoopjes).
- Stap 5: Smelt 50gr chocolade. Deze chocolade dient als cement om de stokjes vast te kleven.
- Stap 6: Bedek elk hoopje chocolade met de 'takjes' zodat het beverdammetjes worden (zie foto).
- Stap 7: Zet de dammetjes nog 30 min. in de koelkast om opnieuw uit te harden.
- Stap 8: Smullen maar!
Bekijk hier het originele recept van Cookiemadness.